Mölnlycke Health Care

Genetablerer smil i Brasilien

Af: Mölnlycke Health Care, december 22 2014Publiceret i: Mölnlycke Health Care

I løbet af hele 2014 har Mölnlycke Health Care fejret, at vi i 10 år har samarbejdet med Operation Smile, en velgørende organisation der tilbyder gratis operationer til reparationer af læbe-ganespalte og andre ansigts deformiteter på børn verden over.

Som en del af Mölnlycke Health Care’s støtte i år, donerede vi 50% af finansieringen til at støtte en mission i Fortaleza, Brasilien i september. Her fik 84 patienter en livsændringer læbe-ganespalte operation.

Børn med læbe-ganespalte har problemer med at spise, drikke, tale og socialisere. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anslår, at der årligt fødes ca. 5.000 børn med læbe-ganespalte problemer i Brasilien. I byer findes behandlingsmuligheder, men i mere afsides områder, er det meget svært for familierne at få opereret deres barn.

Et smil, man kan tale om

Under missionen i september, udførte holdet, ud over operationer på 84 nye patienter, også post-operative kontroller på et antal tidligere patienter.

En af disse var 8-årige Talita. I 2010 fik hun læbekirurgi fra Operation Smil, efterfulgt af ganespalte kirurgi sponsoreret af Mölnlycke Health Care i 2012. Takket være denne operation, er Talitas tale blevet forbedret ud over alle forventninger, og hun elsker nu at gå i skole med sine klassekammerater.

Thalita, Operation Smile Brazil

Thalita – før og efter sin ganespalte operation

Udover finansiel støtte

Udover at støtte missionerne, donerer Mölnlycke Health Care årligt ca. 250.000 par Biogel® operationshandsker og 10.000 sårplejeprodukter. Medarbejdere kan også melde sig som frivillige deltagere i missioner. Indtilvidere har over 30 ansatte hjulpet med at give børn smilene tilbage - overalt fra Bolivia til Indien.

Helene Fonteix, Trays and Drapes Manager, deltog som frivillig i en Operation Smile mission for et par år siden. Det var en oplevelse, hun aldrig glemmer:

‘Med Operation Smile giver vi tid, fokus på detaljerne og omsorg til de børn, der skal opereres. Som frivillig, deler du en menneskelig oplevelse, der påvirker dig hver dag resten af dit arbejdsliv. Børnene vi hjælper, vil huske det hvert minut af deres liv.’

Hvordan kan du hjælpe?

Operation Smile har kontorer verden over. Du kan være med til at give børn smilene tilbage ved at melde dig som frivillig eller ved at samle penge ind til Operation Smile i din region. Eller besøg Operation Smile's hjemmeside.

 

 

Del dette