Wound Care

Opfølgning på Sårsmertesymposium 2014

Af: Mölnlycke Health Care, oktober 6 2014Publiceret i: Wound Care

I år afholdt Mölnlycke Health Care den 8. udgave af det årlige Sårsmertesymposium med temaet ”Hvorfor behandle, når man kan forebygge?”. Som vanligt blev det afholdt i Herlev og Skejby, henholdsvis den 16. og 17. september 2014, hvor ca 350 personer deltog. Her følger et kort oprids af dagens forløb.

Overlæge Jan Sørensen (Hillerød Hospital) og Reservelæge Jonas Hedegaard (Herlev Hospital) lagde ud med, at fortælle deltagerne om smerter hos patienten, hvordan patienten opfatter smerter og hvordan vi vurderer patienter med sårsmerter.

Sårsygeplejerske Anette Spottag (Mölnlycke Health Care) fortalte, om at minimere smerte og traume ved bandageskift, hudstripping, væskehåndtering i bandager og hvad det betyder for sårbehandlingen.

Udviklingssygeplejerske Christine Bagger (Odense Universitetshospital), fortalte om at benytte Mepilex® Border Sacrum som forebyggelse mod tryksår, i et projekt på VITA afdelingen, Odense Universitetshospital. Account Manager Trine Bergwall (Mölnlycke Health Care) fortalte endvidere mere produktteknisk om Mölnlycke Health Care’s produkter til forebyggelse af tryksår – Mepilex® Border Sacrum og Mepilex® Border Heel.

Det sidste faglige indslag på dagen blev indledt af Operationssygeplejerske Helle Kamstrup Kjær (Odense Universitetshospital). Helle fortalte om de udfordringer og problemer som kan opstå ved implementeringen af et nyt produkt på en afdeling. De startede et projekt med Mepilex® Border Post-Op til by-pass opererede patienter og var meget positive omkring resultaterne indtil videre. Account Manager Jeanett Balle Jensen (Mölnlycke Health Care) sluttede af med at fortælle mere om fordelene ved Mepilex® Border Post-Op, samt ved at fremvise de flotte resultater, fra en afprøvning i Sverige.

For at slutte dagen af på sjov og spændende vis, fik vi besøg af Kommunikationsekspert Rune Strøm, som udgav sin bog ”Så talt dog pænt for helvede” i 2013. Det var en fantastisk humoristisk og lærerig afslutning på et par gode dage.

Her et par kommentarer fra deltagerne:

”Humor og fakta, det er noget der fungerer. Spændende vidensformidling”.

”Sprudlende og god til at formidle”

”Spændende fremlæggelse, yderst relevant for os på Ort. Kir. Afd.”

Del dette

mere fra samme kategori

Study showing that Mepitel Film prevents...

Radiation-induced skin reactions occur in 80-90% of breast cancer patients1...

"Evidens overført til praksis" webinar...

Hospitalserhvervede tilstande, såsom tryksår, er dyre, for patienterne...

Med Exufiber fik Toivo sit normale liv...

Svært helende sår er længe om at hele og kræver ofte en masse tid af sundhedspersonalet,...

Gode resultater med Mepilex XT

Ved Söder Hospital i Sverige har man evalueret skumbandagen Mepilex XT. Over...

Annemette Voss anbefaler Mepilex Transfer

Annemette Voss (Vinder af "Den Store Bagedyst 2013") anbefaler på sin blog...

Nyhed - Mepilex Border Flex

Flex-teknologi giver forbedret klæbeevne og længere anvendelsestid. Vi...