Infektionsforebyggelse

Nyt syn på præoperativ kropsvask

af : Mölnlycke Health Care, september 5 2013Publiceret i:: Infektionsforebyggelse

Mölnlycke Health Care og professor Judith Tanner introducerer helkropsvask og forsøgsresultaterne fra en sammenligning af to antiseptiske produkter til kropsvask i forhold til vask med sæbe.

Præoperativ kropsvask med en desinficerende opløsning før operation blev indført for over 30 år siden. Formålet med helkropsvask er at reducere hudens bakteriebelastning og i sidste ende risikoen for infektioner i operationssåret. I dag er der ingen retningslinjer, som støtter præoperativ kropsvask med et desinfektionsmiddel. I stedet omfatter de fleste anbefalinger karbad eller brusebad med sæbe. Ikke desto mindre er præoperativ vask stærkt udbredt på europæiske hospitaler.

 Professor Tanner m.fl. gennemførte en randomiseret afprøvning med 60 deltagere med henblik på at sammenligne effekten af sæbe og to desinficerende vaskeprodukter på kolonidannende enheder i op til seks timer – samt for at sætte spørgsmålstegn ved de gældende retningslinjer.

Afprøvningens resultater blev præsenteret ved International Conference of the Hospital Infection Society (HIS) i Liverpool, England, i oktober 2010. Videoen nedenfor er en optagelse af professor Tanners _præsentation ved konferencen.

Afprøvningen konkluderer, at helkropsvask med HiBiScrub PLUS(4% chlorhexidingluconat) fra Mölnlycke Health Care var signifikant mere effektivt til at reducere kolonidannende enheder end vask med sæbe og vand.

Afprøvningen blev desuden offentliggjort i Journal of Infection Prevention i 2011.

 
Del dette

More articles within infection prevention

HEI, SSI eller HCEI – her er forskellen på dem
HEI, SSI eller HCEI – her er forskellen på dem

Hospitalserhvervede infektioner (HEI'er) og infektioner erhvervet i sundhedssektoren (HCEI'er) er betegnelser, der bruges på skift, og definitionerne overlapper. ...