Infektionsforebyggelse

HEI, SSI eller HCEI – her er forskellen på dem1

af : Mölnlycke Health Care, september 5 2013Publiceret i:: Infektionsforebyggelse

Hospitalserhvervede infektioner (HEI'er) og infektioner erhvervet i sundhedssektoren (HCEI'er) er betegnelser, der bruges på skift, og definitionerne overlapper. 
 
Hospitalserhvervede infektioner (HEI'er) refererer til en infektion, der udvikles hos en patient 48 timer eller mere efter indlæggelse på et hospital1.

Infektioner af operationsstedet (SSI'er) er infektioner, der udvikles inden for 30 dage efter en operation eller inden for ét år, hvis der er indsat et implantat, og infektionen ser ud til at være relateret til operationen. Postoperative SSI'er er hos kirurgiske patienter de mest almindelige infektioner, som er relateret til sundhedsvæsenet.

Infektioner erhvervet i sundhedssektoren (HCEI'er) refererer til infektioner, der stammer fra levering af sundhedsydelser enten inden for et akutsystem (hospital) eller et ikke-akutsystem.1. HCEI'er refererer til infektioner, der er erhvervet både på hospitaler og i åben pleje, f.eks. plejehjem.

Referencer

  1. European Centre for Disease Prevention and Control. Annual epidemiological report on the communicable diseases in Europe. 2008: Ch 2: Healthcare-associated infection
Del dette

More articles within infection prevention

Nyt syn på præoperativ kropsvask
Nyt syn på præoperativ kropsvask

Mölnlycke Health Care og professor Judith Tanner introducerer helkropsvask og forsøgsresultaterne fra en sammenligning af to antiseptiske produkter til...