Skip to Main Content
Jeg søger efter
hidden1hidden2
Global enighed om incisionsbehandling og valg af bandage til operationssår

For at opnå enighed om gode protokoller for incisionsbehandling og ønskede egenskaber for incisionsbandager er der blevet afholdt seks konsensusmøder over hele verden, der involverede i alt 48 kirurger fra alle specialer, der diskuterede incisionsbehandling og valg af bandage. Resultaterne fra disse forskellige konsensusmøder opsummeres nu i den globale rapport "Incisionsbehandling og valg af bandage til operationssår: Fund fra en række internationale møder", offentliggjort i Wounds International i november 2022.

Kirurgerne var helt enige om, at incisionsbandager spiller en afgørende rolle i beskyttelsen af såret under helingsprocessen og i forebyggelsen af komplikationer i forbindelse med kirurgiske sår. Enighed om bedste praksis for pleje af incisionssår blev nemt opnået.

For protokollen for bandageskift var enigheden:

  1. Bandagens anvendelsestid: forlænge anvendelsestiden, hvor det er muligt, for at minimere kontaminering, fremme heling og spare omkostninger
  2. Undgå ritualistiske bandageskift – skift kun bandagen, når det er klinisk relevant.

De internationale kirurggrupper var også enige om egenskaberne for den ideelle bandage. Følgende vigtige bandageegenskaber var der enighed om:

Den ideelle kirurgiske bandage skal være:

  1. Fleksibel, så mobilisering og træk i huden undgås
  2. Godt fikserende for at give lang anvendelsestid
  3. Absorberende, skal kunne håndtere ekssudat
  4. Hudbeskyttende, skal reducere risikoen for blæredannelse eller irritation
  5. Brusetæt og give en god forsegling, så patienten kan tage brusebad
  6. Eliminere deadspace mellem bandagen og såret for at reducere risikoen for blodansamling

"Denne sammenfattende konsensusrapport er vigtig, hvis vi tager vores ønske om at ændre incisionsbehandlingens verden alvorligt og bidrage til at forbedre patienternes resultater", siger Magnus Enerbäck, Global Marketing Manager for incisionsbandager hos Mölnlycke Health Care. "Bevidstheden om vigtigheden af god incisionsbehandling skal øges, og dokumentet vil hjælpe os med at udvikle bedre produkter og engagere os i den rigtige type klinisk forskning"

Læs hele artiklen

Find flere oplysninger om incisionsbehandling på vores Portal om kirurgisk sårheling

Kontakt os
Mölnlycke Afslut

Bekræftelse for sundhedspersonale

Oplysningerne på den side, du er ved at gå ind på, er kun beregnet til sundhedspersonale. Når du klikker på feltet nedenfor, bekræfter du, at du er sundhedspersonale.