Skip to Main Content
hidden1hidden2
hidden1hidden2

Holistisk tilgang til forebyggelse og behandling af sårinfektion

 
Sårinfektion kan forårsage smerter og psykisk stress og kan ofte resultere i forsinket heling. Diagnosticering og behandling af en sådan infektion udgør mange udfordringer for lægen  . Desuden er sårinfektion den mest sandsynlige enkeltårsag til stagneret sårheling i kroniske sår ved sekundær sårheling. Hvis det ignoreres, kan det udvikle sig fra kontaminering til kolonisering og lokal infektion til systemisk infektion, sepsis og multiorgansvigt, og det kan være livstruende. Infektion i kroniske sår er ikke så let at definere som i akutte sår og kompliceres af tilstedeværelsen af biofilm. Kontrol af biofilm er en vigtig del af den kroniske sårbehandling.  

Behandling og forebyggelse

"En holistisk tilgang til personer med eller med risiko for aktiv sårinfektion er stadig afgørende for bedste praksis i forebyggelse, identifikation og behandling af sårinfektion. Dette er især vigtigt i forbindelse med øget antibiotikaresistens.", som anført af International Wound Infection Institute.  

Effektiv behandling af en sårinfektion består af:  
  • Optimering af værtsrespons og behandling af den underliggende patologi
  • Reducering af mikrobiel belastning i såret
  • Fremme af miljømæssige og generelle foranstaltninger såsom rent arbejdsmiljø og uddannelse
Hos Mölnlycke stræber vi efter at støtte denne holistiske tilgang for at fremme de bedste patientresultater. Læs mere om, hvordan vores løsninger kan hjælpe dig med sårbehandling på denne side.
hidden1hidden2
hidden1hidden2

Rensning med Granudacyn

Trin 2

Antimikrobiel strategi

Trin 4

Rensning med Granudacyn

For at behandle eller forebygge infektion anbefales det at rense såret grundigt ved hvert sårbandageskift. Det er vigtigt at rense såret på passende vis i stedet for at smøre det med salve  .

Granudacyn® er en skylleopløsning og hydrogel til rensning og fugtning af akutte, kroniske og kontaminerede sår samt til 1.- og 2.-gradsforbrændinger. Hypochlorsyre (HOCl) sørger for sikker beskyttelse og gør Granudacyn til en pålidelig skylleopløsning til sår.
hidden1hidden2

1-a.png

Dokumenteret beskyttelse mod infektion og reduktion af biobyrden

Når det drejer sig om udfordrende sår, ved vi, at man ikke kan overlade noget til tilfældighederne. Derfor understøttes vores sølvbandager altid af evidens af høj kvalitet.

2-a.pngFærre smerter og traumer – ikke kun ved bandageskift

Kun Mölnlycke® bandager kombinerer effekten ved sølv med Safetac® , en teknologi, der dokumenteret minimerer smerte hos patienten og traume mod såret  .

3-a.pngOmkostningseffektiv behandling

Kortere helingstid, kortere hospitalsophold, færre bandageskift, reduceret behov for analgesi under bandageskift og reduceret biobyrde      .

Den antimikrobielle fordel

Antibiotikaresistens er et globalt problem. Derfor er mange klinikere i dag fortalere for antimikrobiel forvaltning   – en strategi, der fremmer korrekt brug af antibiotika og omfatter at finde sikre, effektive alternative metoder til behandling af sårinfektion.
Evidens viser, at antiseptika såsom antimikrobielle bandager både er virksomme og hurtigt effektive   – og at risikoen for resistens over for antimikrobielle bandager er mindre truende end overforbruget af antibiotika  .
Evidensgrundlaget for sølv i sårbehandling er signifikant bedre end almindeligt antaget. Hvis sølv anvendes selektivt, har det ikke kun antimikrobielle virkninger, men er også kendetegnet ved en forbedring af livskvaliteten og god omkostningseffektivitet .

Anvendelsesområder for vores sølvbandager

Vi mener, at vores antimikrobielle bandagers vigtigste roller er at:
hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2

'Referencer'

Mölnlycke Afslut

Bekræftelse for sundhedspersonale

Oplysningerne på den side, du er ved at gå ind på, er kun beregnet til sundhedspersonale. Når du klikker på feltet nedenfor, bekræfter du, at du er sundhedspersonale.