Skip to Main Content
Jeg søger efter
hidden1hidden2
Sådan masserer du huden for at forebygge hypertrofiske brandsårsar

Sådan forebygger du hypertrofiske brandsårsar

Retningslinjerne fra International Society for Burn Injury (ISBI) anbefaler:

Ved overfladiske forbrændinger (hvor såret heler inden for to uger):

  • Undgå soleksponering og brug SPF 50+ solbeskyttelse.
  • Massér huden. Det kan øge hudens fleksibilitet omkring arret. Det kan også hjælpe på kløe og smerte, så du får det bedre hele vejen rundt.
  • Fugt huden. Fugt hjælper med at genoprette hudens barrierefunktion og kan reducere ruhed og afskalning. Ved brandsår anbefales det at påføre et blødgørende middel (enten vandig creme eller en emulgerende salve) med faste cirkulære bevægelser flere gange om dagen, indtil huden ikke længere er tør eller klør.

Ved dybe hudforbrændinger (hvor det tager tre uger eller længere at hele såret, og der sandsynligvis vil være hypertrofisk ardannelse):

    • Følg de tre trin ovenfor, men inkluder også behandling med trykforbindinger og silikone. Du kan bruge silikoneprodukter af medicinsk kvalitet, f.eks. silikoneplader som Mepiform, så snart såret har fået et tyndt lag hud og ikke længere er åbent for luft. Silikonepladerne er tynde, fleksible og selvklæbende. De skal bæres i mellem 12 og 24 timer om dagen.
hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Relaterede produkter
hidden1hidden2
Kontakt os
Mölnlycke Afslut

Bekræftelse for sundhedspersonale

Oplysningerne på den side, du er ved at gå ind på, er kun beregnet til sundhedspersonale. Når du klikker på feltet nedenfor, bekræfter du, at du er sundhedspersonale.