Skip to Main Content
Jeg søger efter
hidden1hidden2

Vigtigheden af hudforberedelse

Hudforberedelse er yderst vigtigt i forebyggelsen af SSI'er. Anbefalingen er at bruge en 2 % opløsning af klorhexidingluconat og 70 % isopropylalkohol for at afkolonisere huden inden operation. Dette er baseret på et solidt bevismateriale, som indikerer, at dette er det optimale middel til antiseptisk behandlingen af huden inden operation . Evidensen tyder på, at det er patientens egen hud, der er kilde til de fleste patogener, som er involveret i SSI'er . Det kan derfor få stor betydning for infektionsraterne, hvis der er øget fokus på antiseptisk behandling af huden.

hidden1hidden2

Viden om SSI-raterne

Undersøgelser har vist, at forekomsten af SSI'er varierer meget mellem hospitaler og operationer . Operationsteams, der kender deres SSI-rater, er i stand til at træffe foranstaltninger til at reducere dem. Det kan opnås gennem implementering af grundlæggende og forholdsvis billige foranstaltninger til infektionsforebyggelse .

hidden1hidden2

Ledelsen i organisationerne

Ledelsens rolle kan ikke fremhæves nok, når det handler om at kæmpe for forebyggelse af infektioner på operationsstedet. Vigtigheden af at mindske forekomsten af HCAI'er generelt skal tvinges gennem alle organisationens niveauer af nøglemedarbejdere, der vil tage føringen i bekæmpelsen af infektioner. Ordentlig ledelse er afgørende, hvis man skal udvikle en kultur, som fremmer bedste praksis, og hvor forebyggelse af HCAI'er har øverste prioritet for alle medarbejdere .

hidden1hidden2

Anvendelse af de rigtige produkter og løsninger for at opnå optimal beskyttelse

Hos Mölnlycke Health Care er vi stolte over at skabe de mest sikre kirurgiske engangsprodukter, der tager hensyn til både patientens og sundhedspersonalets sikkerhed. Forebyggelse af infektioner er kernen i alt, hvad vi gør, og vi udvikler hele tiden nye produkter og løsninger, der kan sikre endnu bedre beskyttelse af personale og patienter. Valg af de rigtige produkter er et afgørende element, når det gælder opretholdelse og udvikling af en vellykket infektionskontrol.

Biogel® – operationshandsker

Biogel har et overlegent punkturindikationssystem, der giver øget sikkerhed. Op mod 97 procent af handskepunkturer opdages med Biogels punkturindikationssystem. Det er et sikkerhedselement, som bidrager til at minimere den risiko, som både patient og sundhedspersonale udsættes for fra blodbårne patogener, for eksempel hiv- og hepatitisvira. Samlet set har Biogel operationshandsker det bedste Acceptable Quality Level (AQL) af frihed for huller på markedet .

Anvendelse af dobbelthandsker har vist sig at reducere kirurgisk krydskontaminering mellem personale og patienter . Anvendelse af dobbelthandsker anbefales af US AORN (Association of Perioperative Registered Nurses) og RCS (Royal College of Surgeons of England). Studier har vist, at påvisningen af perforationer under operation var foruroligende lave 37 procent med enkelthandsker sammenlignet med 87 procent med et Biogel punkturindikationssystem. Anvendelse af et ekstra par operationshandsker medfører en markant reduktion af perforationer i inderhandsken; 34,7 procent for enkelthandsker og kun 3,8 procent for dobbelthandsker   .

Se vores udvalg af operationshandsker

BARRIER® – beklædning til kirurgisk personale

BARRIER beklædning til kirurgisk personale inkluderer et udvalg af beskyttende og komfortable kombinationer, der er tilpasset de varierende behov i forskellige procedurer. BARRIER operationskitler er procedurespecifikke produkter, som er foldede for nem aspetisk påtagning. Operationskitler forhindrer ikke kun infektion i operationssåret, men beskytter også operationsteamet mod kontaminering fra væsker. BARRIER operationskitler giver forskellige niveauer af beskyttelse og dækker dermed flere behov ved alt fra mindre invasive procedurer med et væskeafvisende materiale og helt op til operationer, der indebærer store mængder væske, med åndbare, plastforstærkede forsider, uigennemtrængelige ærmer og uigennemtrængelige sømme. De mest barske betingelser kan tilgodeses med en operationskittel, som er uigennemtrængelig over det hele. BARRIER operationskitler har desuden en meget høj komfort, takket være det åndbare, bløde materiale.

Tøjet er udviklet under hensyntagen til både patientens sikkerhed og sundhedspersonalets komfort. Udvalget af engangsuniformer og warm-up jackets sikrer den komfort og kvalitet, der er ved at have nyt tøj på hver dag. Engangsuniformer bidrager til hospitalets infektionskontrol . Renrumsdragterne giver en effektiv infektionsbarriere og mindsker strømmen af hudskæl, der fører bakterier fra personalet og ud i omgivelserne   . Vores udvalg af personaledragter inkluderer også operationshuer og masker.

Se vores udvalg af personalebeklædning

BARRIER® – operationsafdækninger

Alle BARRIER afdækninger er designet til at bidrage til patientens sikkerhed ved at udgøre en barriere mod mikrobiel migration. Effektiv infektionskontrol opnås gennem uigennemtrængelige materialer, hvor det er nødvendigt, mens effektiv væskekontrol opnås med absorption eller væskeopsamlingsposer, der giver et mere tørt arbejdsområde. Alle foldninger er designet til optimal hygiejnisk håndtering og nem applicering, som også bidrager til infektionskontrollen. BARRIER produkterne leveres desuden komplette med den bedst mulige service og support, blandt andet undervisning i optimal udnyttelse samt skræddersyede leverings- og logistikløsninger – alt sammen, så det passer til dit behov. 

Se vores udvalg af operationsafdækninger

HiBi® desinfektionsmidler – håndvask og helkropsvask

Hænderne er en mulig kilde til overførsel af mikroorganismer . Anvendelse af HiBiScrub kombineret med HiBi Liquid Hand Rub+ vil straks dræbe med en effektiv skrubbeteknik . Denne kombination giver op til 6 timers residualeffekt .

Patientens hud er en væsentlig kilde til kontaminering af sår,   og det er vigtigt at mindske den mikrobielle byrde og dermed risikoen for infektion. Dette gøres normalt inden operationen sammen med en helkropsvask. HiBiScrub bidrager til at forebygge infektioner på operationsstedet (SSI'er) og hospitalserhvervede infektioner (HAI'er) . Det giver øjeblikkelig beskyttelse og op til 6 timers residualeffekt . HiBiScrub er blidt mod huden, da det indeholder en blanding af blødgøringsmidler, som er dermatologisk testede .

hidden1hidden2

'Referencer'

Kontakt os
Mölnlycke Afslut

Bekræftelse for sundhedspersonale

Oplysningerne på den side, du er ved at gå ind på, er kun beregnet til sundhedspersonale. Når du klikker på feltet nedenfor, bekræfter du, at du er sundhedspersonale.